velkommen

Interview om gravidmassage

Er det i OK at få massage under en graviditet? Kan det afhjælpe generende tilstande?

Gravidmassage – interview med jordemoderstuderende Isabella Risom

Skrevet af Inger Parigyan

‘Den søde ventetid’ kan godt blive endnu sødere og skønnere – og for nogle gravide er der forskellige generende tilstande, der gør den ‘søde tid’ til lidt af en udfordring. Med gravidmassage kan rigtig mange gener afhjælpes, og den muskulatur, der kommer godt og grundigt på overarbejde med at bære, bære og bære, mere og mere, bære og holde… – og får den måske tak, den gode muskulatur i lænden? Vi spørger bare…

For den gravide kan det betyde en vældig aflastning at kunne ligge på vores specialbrikse, hvor man ligger på maven med maven hvilende i et bælte i et hul i briksen (og der er særlige fordybninger til evt. ømme bryster). Liggende på maven, med støtte så lænden ikke belastes, kan vedvarende afspændende massage i lændeområdet gøre underværker og være lige det, der er brug for at kunne nyde ‘den søde tid’.

Vi kan også gøre rigtig meget for at afhjælpe andre gener som f.eks. vand i benene, ømme skuldre eller spændinger i den øvre ryg.

solplex-gravid_1_500x375

 

Vi har spurgt Isabella Hansen, som selv blev mor i foråret, og som er jordemoderstuderende, om hendes mening om gravidmassage:

SP: Isabella, du er jordemoderstuderende og har selv født lille Arthur her i foråret. Fik du massage under din graviditet?

Isa: Ja, jeg fik massage cirka hver tredje uge i sidste del af graviditeten hos Solar Plexus. Det var skønt… skønt at ligge med maven nede i en tilpasset fordybning, skønt at få min gravide krop godt behandlet, når den nu skal klare så meget, og også godt for min blodcirkulation. Jeg kom også hos jer de sidste to uger og fik akupunktur og zoneterapi et par gange for at forsøge at sætte skub i fødslen på den måde. Jeg ved ikke om det var det, der gjorde det, men jeg slap i hvert fald for at blive sat i gang medicinsk.

SP: Hvorfor fik du massage under din graviditet?

Isa: Jeg fik massage da det hjalp med at få noget af alt vandet ud af kroppen. Også fordi min ryg synes det var hårdt at bære rundt på alle de ekstra kilo og fordi det var rigtig godt for min blodcirkulation, da kvalme hele graviditeten forhindrede mig i at træne som jeg plejede.
Massagen hjalp mig med at føle mig lidt mere tilpas i min krop (så tilpas man nu kan være med 30+ ekstra kilo).

Det var skønt at ligge på maven, for en gangs skyld i graviditeten, i jeres brikse, hvor maven ligger nede i en fordybning og der også er plads til brysterne.

SP: Vi har klienter, som ringer og spørger, om der er nogle tidspunkter af graviditeten, hvor det ikke er tilrådeligt at få massage?

Isa: Der er nogle, der fraråder massage i første trimester (første 12 uger) især tryk i det sakrale område. Der er dog også mange, der ikke ser noget problem i at få kvalificeret massage, tilpasset graviditeten, under hele graviditeten – sådan, som I giver det hos Solar Plexus. Resten af graviditeten er det i hvert fald fint for en normal rask gravid at få massage hos en behandler, der er uddannet til det. Det gælder også helt op til fødslen.

SP: Er der andre fordele ved gravidmassage, du som professionel kan anføre?

Isa: Gravidmassage kan være med til at afstresse kroppen, sænke blodtrykket og forbedre søvnen. Desuden kan det være godt for fordøjelsen, hos de gravide, der døjer med forstoppelse.

Og til slut lige et PS fra Isabella: For de nybagte mødre kan det også være en god hjælp mod spændinger i nakke og arme at komme ind, og få en god massage der – de steder, der bærer og løfter, både under amning og i det hele taget…

SP: Tak, Isabella.

Og til de nybagte mødre: Husk, at vi også har behandlere, der er uddannet til at give zoneterapi til spædbørn med problemer med fordøjelsen. Nogen gange er en enkelt behandling nok til at sætte god gang i alt – andre gange skal der flere behandlinger til.

Klik her for vores tilbud til spædbørn.