velkommen

En times oxytocin tak!

Vidste du, massage styrker din krops immunforsvar og styrker psykiske balance ved at frigive blandt andet hormonet oxytocin?

En kunde kom en dag ind og bad om en times oxytocin; “Ja tak, så gerne”, sagde behandleren, der tog imod kunden, for hun vidste udmærket, hvad det var, klienten ønskede.

Når vi bliver berørt, eller når der opstår friktion i vævet, når huden stryges ved massage, afspænding eller anden behandling, udløses en masse glædeshormoner – endorfiner og blandt andet oxytocin.

 

solplex-069547_209x275

Hvad er oxytocin?

Oxytocin er et hormon i kroppen, som har vist sig at være et af de mest glædesskabende hormoner i kroppen. Oxytocin er blevet undersøgt siden 1970 som et “hot topic”, da man fandt ud af, at det også var et neurotransmitterstof udløst fra hypotalamus.

Oxytocin har vakt interesse for forskerne lige siden, da det har mange interessante effekter i sociale sammenhænge. Blandt andet har forskning vist positive resultater i forhold til følgende:

  • Essensen i omsorg og glæde.
  • Biologisk basis for menneskelig tilknytning, kærlighed og sex.
  • Faciliterer mor og barn kontakt.
  • Øger brystmælkproduktionen.
  • Påvirker fødslen og sammentrækningen af livmoderen.
  • Øger dannelsen af myalinskeder omkring alle nervebaner, så sanseimpulser bliver integrerede, isolerede og reducerer dermed stress.
  • Det interessante er, at forsøg med dyreunger har vist, at nægtes de berøring, trækker dyrene sig ind i sig selv eller i værste fald dør. Hvis oxytocin blokeres, mister man evnen til at tage sig af sine børn og stopper med at holde sine sociale relationer.

Så nu ved I, hvorfor I skal fortsætte med jeres ugentlige massage 😉

Hjemmeøvelsen er: “nus” hinanden, kys, kram og elsk.
Og kom derudover regelmæssig til behandling i klinikken. I bliver bare så glade og lette af det! Et stort boost til velværen.

Hos Solar Plexus kan du bestille tid ved at booke online eller ring 33 15 00 66

Se vores priser her!

Kilden til dette indlæg er fra Tiril Haaland, Trine Christiansen og “New Scientist” af 2008 14. maj samt denne hjemmeside.