velkommen

Myoser/Infiltrationer

Myoser/infiltrationer/spændinger

Myoser og infiltrationer føles som hårde knuder, kugler eller afgrænsede plader, der sidder i det muskulære lag.

Længerevarende spænding/sammentrækning af en muskel kan skabe infiltrationer/myoser, som er en slags knudrede sammenvoksninger af muskel- og/eller bindevævet, og forårsage iltmangel i det infiltrerede område. Det opleves oftest som et eller flere af nedenstående symptomer:

  • Ømhed i det afgrænsede område
  • Afgrænset bevægelighed af det infiltrerede område
  • Muskelsmerter

De ovennævnte symptomer hænger oftest sammen og kan bl.a. andet komme af ensidigt gentagende arbejde som f.eks. ensformige arbejdsstillinger, gentagne løft og manglende udstrækning.

Behandling og udsigt til bedring

Hos Solar Plexus er vi specialister i at afhjælpe myoser, spændinger og infiltrationer.

Derfor kan behandling hos os hjælpe dig med at komme problematikkerne til livs gennem dybdetryk og massage, der er med til at få arbejdet musklerne godt igennem, så myoser og infiltrationer langsomt løsnes. Alt efter størrelse og hårdhed af det afgrænsede område er der gode udsigter til forbedring på relativt kort tid ved kontinuerlig opfølgning.

Råd og vejledning

Hvis du kan genkende disse symptomer, kan du følge vores øvelsesinstruktion over en kortere periode på egen hånd. Forsvinder smerterne og ubehaget ikke, skal du søge behandling og instruktion i øvelserne hos en professionel behandler. Eventuelt skal du gå til din egen læge for at få udredt dit symptom.

Øvelser til myoser/infiltrationer

Bolde, varierende i størrelse fra hoppebold til tennisbold, er særlig gode til, at du selv kan lave og justere et dybdetryk direkte på det afgrænsede område. Du kan både stå op ad en væg med bolden imellem dig og væggen eller ligge på gulvet med bolden imellem dig og gulvet.

Hold trykket med bolden på det afgrænsede område. Træk vejret dybt og hav fokus på lange afslappende/sukkende udåndinger, så musklen kan få lov til at slippe spændingen og lade trykket synke dybt ind i det infiltrerede sted.

Vær opmærksom på at smerten, skal være en “god” smerte og ikke uudholdelig. Hvis det gør for ondt, kan du lette på trykket og justere det, så det passer. Flyt evt. bolden rundt om stedet og mærk efter, hvad du synes, føles rart.

Varme direkte på det infiltrerede sted er især godt før et dybdetryk. Her anbefaler vi Solar Plexus’ kornpuder, som er ideelle til myoser, spændinger og infiltrationer. Disse bruges også under vores behandlinger, hvis man ønsker det. Læs mere om Solar Plexus kornpuder her

Gør jeg øvelsen rigtigt?

Få personlig instruktion i øvelser, som præcist adresserer dine behov, ved at booke en tid hos en behandler, som har erfaring i at instruere i øvelserne. Her kan du også få flere øvelser som støtter lige netop dine udfordringer med holdning m.m. Du kan også få øvelserne med video og tekstinstruktion både på email og smartphone. Det kræver dog, at du ringer og booker en tid, så behandleren har tid til at undersøge dig og sætte et godt program sammen til dig.

Ring for nærmere info eller book tid på tlf. 33 15 00 66

Book online nu | Solar Plexus

Se vores priser her