velkommen

Overbelastning

Overbelastning

Overbelastning kan opstå af eksplosive belastninger ved sport og/eller ved gentagne belastende positioner på leddene gennem eksempelvis computerarbejde (f.eks. musearm) og forkerte arbejdsstillinger.

Det kan være smertefuldt og føre senelidelser med sig. Derfor kræver det øjeblikkelig behandling, da yderligere belastning vil forværre leddet og give større smerter.

Overbelastning kan komme til udtryk ved:

  • Seneskedebetændelse
  • Senehindebetændelse
  • Senebetændelse
  • Smerter og ømhed fra og omkring selve leddet i hvile og ved brug
  • Begrænset bevægefrihed af leddet
  • Hævelse (rødt og stærkt hævet, kontakt læge, evt. skadestue)
  • Kan ikke støtte på leddet og/eller stærke smerter ved fysisk kontakt (kontakt læge, evt. skadestue)

Behandling og udsigt til bedring

Hos Solar Plexus har vi dygtige behandlere til at hjælpe dig med at finde frem til i første omgang, hvad overbelastningen skyldes. Manuel behandling på og omkring overbelastningsskaden vil som oftest give en øjeblikkelig lindring af smerter og ømhed. Forbedring til et fornuftigt niveau for smerte og irritation kan være helt aftaget efter bare tre-fem behandlinger. Nogle gange kan der godt ske en opblusning, hvis inflammationen (irritationstilstanden) er stor. Så vil området reagere med mere irritation for derefter at aftage. Behandling på overbelastningsskader er en hårfin balance af trykdybde, viden omkring anatomi og fysiologi, der kræver en professionel behandler. Ofte er det heller ikke kun selve området, som skal behandles. Tag eksempelvis en musearm, hvor smerten, spændingen og irritationen sidder i selve albueleddet, men hvor afklemninger til blodkredsløb og nervesystemet kan starte helt oppe fra selve nakken og/eller i selve skulderen.

Herefter kan vi hjælpe dig med at finde lige nøjagtig de øvelser, du har brug for til at styrke omkring leddet, der vil afhjælpe smerter og gener heraf. Under genoptræningen vil det tage cirka tre måneder for musklerne at bygge sig selv op og yderligere et par måneder for sener og omkringliggende væv at følge med. Udsigterne til bedring og at blive smertefri er gode, dog er det vigtigt at starte forsigtigt op, da smerterne ikke må forværres.

Behandlingen vil hjælpe dig til at hindre tilbagefald og forebygge overbelastninger generelt.

Råd og vejledning

Hvis du kan genkende disse symptomer, kan du følge vores øvelsesinstruktion over en kortere periode på egen hånd. Forsvinder smerterne og ubehaget ikke, skal du søge behandling og instruktion i øvelserne hos en professionel behandler. Eventuelt skal du gå til din egen læge for at få udredt dit symptom.

Øvelser til overbelastning

Din første vigtige øvelse er ro og hvile evt. med brug af ICE (Ice, Compression, Elevation/is, kompression og elevation), så leddet kan få ro og ikke overbelastes yderligere. Har du ikke har mulighed for hvile, er det vigtigt at beskytte omkring det overbelastede led. Det kan du eksempelvis gøre ved brug af støttebandage, som du bør tage af om natten og gerne et par gange om dagen, hvor du stille og roligt kan få bevæget leddet, så det bliver smurt (ledvæske, ilttilførsel, etc.).

Gør jeg øvelsen rigtigt?

Få personlig instruktion i øvelser, som præcist adresserer dine behov, ved at booke en tid hos en behandler, som har erfaring i at instruere i øvelserne. Her kan du også få flere øvelser, som støtter lige netop dine udfordringer med holdning m.m. Du kan også få øvelserne med video og tekstinstruktion både på email og smartphone. Det kræver dog, at du ringer og booker en tid, så behandleren har tid til at undersøge dig og sætte et godt program sammen til dig.

Ring for nærmere info eller book tid på tlf. 33 15 00 66

Book online nu | Solar Plexus

Se vores priser her