velkommen

Scheuermann

Scheuermann

Scheuermanns sygdom (rygskævhed) er en tilstand, hvor ryghvirvlerne (nogle af dem) er lettere kileformede. Der findes forskellige sværhedsgrader af Scheuermanns sygdom.

Ændringerne i ryggens kurver skyldes forstyrrelser i den måde ryghvirvlerne vokser. Nogle fagfolk mener, at der kan være en arvelig disponering for denne tilstand, men forandringerne kan også udvikle sig senere i livet.

Hvis forandringerne udvikler sig i teenageårene, er det oftest brysthvirvelsøjlen, der bliver ramt. Typisk vil den i forvejen runde ryg blive endnu rundere, når man bøjer sig fremover, mens den ikke bliver rettet ud ved bagoverbøjning.

Lænden er oftere involveret, hvis forandringerne kommer i en senere alder. Lænden vil så kunne bøjes fremover, men man kan ikke forøge svajet ved bagoverbøjning, som det normalt er tilfældet. De ramte områder i ryggen bliver stivere, og musklerne er gerne ømme, når man trykker på dem.

Diagnosen Scheuermanns sygdom kan kun stilles med sikkerhed efter en røntgenundersøgelse (eller anden undersøgelse, der viser knoglernes bygning og form, f. eks. skanning).

Behandling og udsigt til bedring

Holdningen i dag er generelt, at det bedste, du kan gøre, er at træne din ryg regelmæssigt. Vi tilbyder bl.a. rygtræningshold på Mosedamgaard, klik her.

Hos Solar Plexus kombinerer vi i vores behandlinger af klienter med Scheuermanns sygdom forskellige massageformer med øvelser. Dette kan lindre muskelømhed og vedligeholde og evt. øge mobiliteten af ryggen. For at holde symptomerne på et minimum er det for mange klienter nødvendigt at få behandling regelmæssigt.

Ofte kræves der i opstartsfasen lidt flere behandlinger med kort interval. Alt efter reaktionerne kan intervallet mellem behandlingerne øges efter en periode.

Råd og vejledning

Hvis du kan genkende dette symptom, kan du følge vores øvelsesinstruktion over en kort periode på egen hånd. Forsvinder smerterne og ubehaget ikke, skal du søge behandling og instruktion i øvelserne hos en professionel behandler eller evt. gå til egen læge for at få udredt dit symptom.

Øvelser til Scheuermann

En simpel øvelse til at modvirke rygkrumningen: Lig på maven med armene strakt ud til siden (kristusstilling) og med en pude under maven. Løft overkroppen og armene fra gulvet og hold stillingen så længe som muligt. Pas på ikke at bøje nakken bagover samtidigt, da det kan give problemer i nakke og skulderområdet. Slap af i 20-30 sekunder, og gentag øvelsen.

Gør jeg øvelsen rigtigt?

Få personlig instruktion i øvelser, som præcist adresserer dine behov, ved at booke en tid hos en behandler, som har erfaring i at instruere i øvelserne. Her kan du også få flere øvelser som støtter om lige netop dine udfordringer med holdning m.m., og øvelserne kan gives med video og tekstinstruktion både på email og din smartphone. Det kræver dog, at du ringer og booker en tid, så behandleren har tid til at undersøge dig og sætte et godt program sammen til dig.

Ring for nærmere info eller book tid på tlf. 33 15 00 66

Book online nu | Solar Plexus

Se vores priser her