velkommen

Skævt bækken

Skævt bækken

En skævhed af korsbenet, halebenet eller os ilium, hoftebenet. Eller måske alle tre. Dette kan være i form af en rotation eller et glid opad eller nedad. Det kan føre til kompensation i resten af kroppen, hvilket kan skabe smerte i foden, knæet, ryggen eller nakke/skulder samt bækken og hofte.

Behandling og udsigt til bedring

Nogle ubalancer i bækkenet kan korrigeres meget let med blide manipulationer og mobiliseringer. De kan holdes væk med styrke- og stabilitetstræning for bækken og krop. Dette ses ofte hos gravide kvinder, når bækkenet bliver løsere og mere mobilt. Mere komplekse drejninger, måske fra traumatiske skader eller kroniske plager, kan tage længere tid at behandle. De har ofte brug for mere manuel behandling i form af massage af det omkringliggende bindevæv såsom fascia og muskler og udspænding af stramme strukturer til at re-balancere kroppen.

Rådgivning og vejledning

Prøv altid at stå lige og undgå at hvile på ét ben. Hvis du bærer på noget tungt, så prøv at fordele vægten lige mellem begge sider. Alternativt, hvis du f.eks. bærer på et barn, så lad det veksle, i hvilken side du bærer, fra gang til gang. Undgå at sidde med krydsede ben, både på arbejde eller når du bare sidder på en stol. Gør det ondt når du svømmer, så undgå f.eks. brystsvømning og undgå at sprede dine ben langt fra hinanden, f.eks. når du skal ind og ud af en bil eller op på din cykel.

Råd og vejledning

Hvis du kan genkende dette symptom, kan du følge vores øvelsesinstruktion over en kort periode på egen hånd. Forsvinder smerterne og ubehaget ikke, skal du søge behandling og instruktion i øvelserne hos en professionel behandler eller evt. gå til egen læge for at få udredt dit symptom.

Øvelser til skævt bækken

Stræk forsiden af din hofte ved at stå på ét ben og tage den anden fod op til din balde. Hold dine knæ sammen, træk maven ind og skub hofterne fremad. Hold 20 sekunder og gentag regelmæssigt.

Stræk baldemusklerne: Stående lægger du din ene fod på tværs oven over dit andet knæ. Pres langsomt knæet nedad for at strække balden. Det er godt holde fast i en stoleryg e.l. foran dig for at kunne holde balancen. Alternativt kan du ligge på ryggen, mens du udfører øvelsen. Hold 20 sekunder og gentag regelmæssigt.

Stræk bagsiden af benene ved at placere den ene fod på en stol foran dig, holde dine knæ strakte og bøje dig frem indover benet på stolen og forsøg at røre dine tæer. Hold 20 sekunder og gentag med det andet ben. Gentag øvelsen regelmæssigt.

Gør jeg øvelsen rigtigt?

Få personlig instruktion i øvelser, som præcist adresserer dine behov, ved at booke en tid hos en behandler, som har erfaring i at instruere i øvelserne. Her kan du også få flere øvelser som støtter om lige netop dine udfordringer med holdning m.m., og øvelserne kan gives med video og tekstinstruktion både på email og din smartphone. Det kræver dog, at du ringer og booker en tid, så behandleren har tid til at undersøge dig og sætte et godt program sammen til dig.

Ring for nærmere info eller book tid på tlf. 33 15 00 66

Book online nu | Solar Plexus

Se vores priser her