velkommen

Skuldersmerter

Skuldersmerter

Smerter i skulderen kan sidde mange forskellige steder: bagved eller under skulderbladet, på toppen af skulderen, i skulderleddet, på toppen af armen eller endda foran skulderen i brystet.

Mest almindeligt stammer smerten fra overanstrengelse eller en ubalance i muskeltonus, der ofte skyldes flere års dårlige kropsholdning og uhensigtsmæssige arbejdsstillinger. Smerten kan også stamme fra en fibersprængning eller en forstrækning i musklen efter en uheldig bevægelse. Ubalancer og dårlige arbejdsstillinger kan føre til begrænsninger i skulderens bevægelighed og resultere i manglende plads, som kan klemme senerne. Disse skader er almindelige hos kontoransatte, der har skrivebordsarbejde og sidder sammensunkne foran computeren. De er dog også almindelige hos folk, der udfører monotont gentagne bevægelser med armene, som når man vasker bil eller gør rent.

Behandling og bedring

Udsigten til at blive skulderskaden kvit er meget god. Ved behandlingen sætter vi først og fremmest fokus på årsagen for skaden.  Stammer den fra overanstrengelse, forstrækning eller problemer med leddene?

Ofte er det nok at give en god, dyb massage, der løsner den stramme fascia og bindevævet samt sammenvoksninger, der er opstået over måneder eller år. Massagen opløser evt. infiltrationer, og det kan have en fantastisk lempende effekt på hele skulderregionen.

Hvis smerterne i skulderen skyldes brud på enten knogler eller brusk, eller hvis ledbånd er knækket eller flosset, vil det være svært for massøren eller fysioterapeuten at kunne hjælpe dig alene. Så skal der oftest en længere proces i gang med skanninger og røntgen samt en vurdering, om der skal et kirurgisk indgreb til for at afhjælpe dine smerter.

Det er også muligt at bruge sportstape for at korrigere ubalancen i musklerne og lette presset på skulderen ved dårlige arbejdsstillinger.

Akupunktur kan også være meget effektiv til at få musklerne til at slappe af og mindske smerterne.

Råd og vejledning

Undgå bevægelser eller aktiviteter, der gør ondt. Eksempelvis at løfte armen over hovedhøjde eller strække armen bagud. Lad være med at ligge på den ømme side eller sove med armene over hovedet, da trykket på skulderen i disse positioner kan forværre betændelsen og forlænge skaden.

Hvis du kan genkende disse symptomer, kan du på egen hånd følge vores øvelsesinstruktion over en kortere periode. Forsvinder smerterne og ubehaget ikke, skal du søge behandling og instruktion i øvelserne hos en professionel behandler. Evt. skal du gå til din egen læge for at få udredt dit symptom.

Øvelser til skuldersmerter

  1. I Solar Plexus ser vi, at blot ved at forsøge at rulle dine skuldre i 60 sekunder regelmæssigt i løbet af dagen for at øge blodforsyningen til området, kan hjælpe utrolig meget. Blod bringer varme, ernæring og healing til området. Bevægelsen vil også bidrage til at fjerne betændelsen.
  2. Brug en kornpude* på de smertefulde muskler eller smør dem med en varmecreme som Tiger Balsam.
  3. Hold en vægt i hånden på den ømme side og bøj fremad, så din arm hænger direkte ned mod gulvet. Det er ofte godt at hvile med den anden hånd på kanten af et bord eller bruge en seng som støtte. Du bør have en 90 graders bøjning ved hofterne, så din ryg står vandret. Aktiver dine mavemuskler for at beskytte din ryg. Sving din arm frem og tilbage, fra side til side og i cirkler. Lad vægtens momentum bære din arm rundt, så musklerne i din skulder er helt afslappet. Denne øvelse bør være smertefri, så gør kun bevægelsen så stor, som du kan uden smerter. Lav øvelsen i 2-3 minutter dagligt. Vægten vil også strække og trække i din skulder.
  4. Stræk din hals og brystmuskler. Skulderen er ofte trukket sammen i en dårlig position, fordi brystmuskler og nakkemuskler er for stramme. Stræk dem dagligt.

*Klik her for læse mere om kornpuden 

Gør jeg øvelsen rigtigt?

Så længe øvelsen ikke forårsager smerte, er det ok. Det er bedst at få en korrekt vurdering fra en uddannet terapeut for at sikre, at øvelserne er effektive og hjælper i din situation.

Få personlig instruktion i øvelser, som præcist adresserer dine behov, ved at booke en tid hos en behandler, som har erfaring i at instruere i øvelserne. Her kan du også få flere øvelser, som støtter op om lige netop dine udfordringer med holdning m.m. Du kan også få øvelserne med video og tekstinstruktion både på email og smartphone. Det kræver dog, at du ringer og booker en tid, så behandleren har tid til at undersøge dig og sætte et godt program sammen til dig.

Ring for nærmere info eller book tid på tlf. 33 15 00 66

Book online nu | Solar Plexus

Se vores priser her