velkommen

Spondylose

Spondylose

Spondylose er degenerativ forandring cervikalt eller lumbalt i rygraden. Til forskel fra artrose sker forandringerne i rygsøjlens diskusskiver og ikke på ledoverfladerne på knoglerne i ryggen.

Spondylose findes i nogen grad hos de allerfleste over 40 år, men kun et fåtal har symptomer. Det kan være svært at bestemme spondylose uden røngten. Se også Solar Plexus beskrivelse af diskusdegeneration.

Behandling og udsigt til bedring

Stramme muskler i hofter og ben (især baglårets muskler) kan trække rygsøjlen ud af form og forværre spondylosesmerter. Samtidig kan svage mavemuskler og forkert holdning forværre spondylosen. Derfor vil al manuel behandling samt træning af ryg og balder være med til at forbedre tilstanden. I Solar Plexus er vi gode til at tage fat i muskulaturen på en lindrende måde, og vi kan også såvel komme dybt ind i muskulaturen som behandle nænsomt. Tal med din behandler om, hvordan du gerne vil have det, så du får det meste ud af behandlingen.

Råd og vejledning

Hvis du kan genkende disse symptomer, kan du følge vores øvelsesinstruktion over en kortere periode på egen hånd. Forsvinder smerterne og ubehaget ikke, skal du søge behandling og instruktion i øvelserne hos en professionel behandler. Eventuelt skal du gå til din egen læge for at få udredt dit symptom.

Øvelser til spondylose

Strækøvelse til haser

Formål: Udspænde hasen, så der bliver plads til hvirvelsøjlen.

Udgangsstilling: Lig på ryggen med det ene ben strakt.

Det andet ben bøjer du 90 grader opad og tager fat i knæhaserne. Stræk benet op mod loftet, så du føler, at det strækker på bagsiden af låret og læggen.

Stræk, sidebøj og rotation af rygsøjle

1. Lig på maven og løft overkroppen op fra gulvet. Lad hofterne trykke ned mod gulvet, så du mærker et stræk i mavemuskulaturen. Hold trykket i 30 sekunder.

Formål: Få sat diskus på plads,  få bagoverbøjet rygsøjlen og ikke mindst få aflastet kompressionen i rygsøjlen.

2. Stående sidebøjning med armen over hovedet: Bøj hele overkroppen til siden uden at bøje eller overstrække hofteleddet. Lad overkroppen bøje helt lige ud til siden. Husk at få nakken og hovedet med.

Formål: At få bevæget hvirvlerne fra side til side.

3. Stående stilling med en hoftebreddes afstand mellem fødderne. Start en bevægelse fra benene som svinger overkroppen og dermed også armene fra side til side rundt om kroppen. Bare stille og roligt.

Formål: At få roteret mellem hvirvlerne og dermed få bevægelighed.

Gør jeg øvelsen rigtigt?

Få personlig instruktion i øvelser, som præcist adresserer dine behov, ved at booke en tid hos en behandler, som har erfaring i at instruere i øvelserne. Her kan du også få flere øvelser, som støtter lige netop dine udfordringer med holdning m.m. Du kan også få øvelserne med video og tekstinstruktion både på email og smartphone. Det kræver dog, at du ringer og booker en tid, så behandleren har tid til at undersøge dig og sætte et godt program sammen til dig.

Ring for nærmere info eller book tid på tlf. 33 15 00 66

Book online nu | Solar Plexus

Se vores priser her