velkommen

Smerter i armen

Smerter i armen

Har du smerter i armen, så er du ikke alene. Rigtig mange mennesker gå rundt med smerter i armene.

Smerter i armen kan f.eks. skyldes:

  • Dårlig holdning, dårlig arbejdsstilling
  • Monoton eller langvarig belastning på arme
  • Hænder og skulder (f.eks. computerarbejde)
  • Overbelastning af arme ved at udøve visse sportsgrene el. lign.
  • Ensidig gentagne arbejde
  • Spændinger
  • Afklemninger
  • Bakterier

Der findes forskellige slags smerter, og der findes diagnoser så som f.eks. golf- og tennisalbue. Disse er dagligdags betegnelser for overbelastningstilstande i muskler/sener på overarmsknoglens indvendige og udvendige side.

Det er også meget almindeligt, at smerterne stammer fra problemer i nakke- og skulderregionen. Spændinger i nakken kan ofte give spændinger eller smerter, som stråler ud i armene. Vi kalder disse refererede smerter. Smerte i armen kan også være symptom for diskusprolaps eller nerveafklemning i nakken.

Den typiske årsag, vi hører i Solar Plexus, er stillesiddende computerarbejde el. lign., der med tiden giver konstante smerter i armen(e).

Men det er ofte svært at finde den præcise årsag til ømhed og smerter i armen. Sammenhængen mellem spændinger og smerter er dog velkendt.

Behandling og udsigt til bedring

Hvis der er tale om en overbelastning, så er der vigtigt, at du respekterer smerterne, dvs. at du undlader den aktivitet, der fremprovokerer smerterne. Hvis problemet ikke er lokalt i armen, men der er tale om refererede smerte fra nakken, skal triggerpunkter i nakken løsnes ved manuel greb og strækøvelser. Heldigvis løsnes disse smerter med manuelle behandlingsgreb på ganske kort tid. Ofte ser vi bedring efter bare en enkelt behandling eller to, hvorefter vi anbefaler at følge op med forebyggende behandling. Noget, som også er meget interessant, er, at nerverne som er pakket ind i bindevæv fra rygmarven ofte hænger sammen med nervevæv fra armen i den anden side. Det er derfor vigtigt at arbejde tosidet på sigt. Altså at arbejde holistisk og bredt for at kunne komme omkring evt. sammenklistringer af væv på modsatte side af kroppen end fra hvor smerten føles.

Som udgangspunkt vil vi altid starte med en massagebehandling/manuel behandling af armen og nakken med tryk i vævet med fingrene. Nogle af behandlingsformerne er dybere end andre. Alle vores behandlere kan gå ind og afspænde/afslappe nakke- og armmuskulaturen med en grundig massagebehandling.

Råd og vejledning

Hvis du kan genkende disse symptomer, kan du følge vores øvelsesinstruktion over en kortere periode på egen hånd. Forsvinder smerterne og ubehaget ikke, skal du søge behandling og instruktion i øvelserne hos en professionel behandler. Eventuelt skal du gå til din egen læge for at få udredt dit symptom.

Øvelser til smerter i armen

Hvis smerterne skyldes spændinger i armen:

Nakkestræk, hvis smerterne skyldes spændinger fra nakken.

Formål: Løsne spændinger i nakken og armen

Udgangsstilling: Stående

Øvelse: Placér din ene hånd på hovedet og lad det hænge ned mod skulderen. Derefter drejer du hovedet lidt mod denne skulder. Træk forsigtig ned mod brystet, så det strækker i nakken på den modsatte side. Sørg for at sænke den modsatte skulder. Hold stillingen 30 sekunder. Gentag til den anden side.

Hvis smerterne kommer fra underarmen:

Formål: Strække underarmens muskler, få vitale forhold for nerver og kar, afspænde og bevidstgøre.

Udgangsstilling: Stående eller siddende

Hold en strakt arm frem foran brystet med håndfladen nedad. Grib omkring fingrene med den anden hånd og træk ned og bagover, så din håndflade vender ind mod kroppen. Når du mærker stræk på underarmens overside, skal du holdes stillingen i 30 sekunder. Byt arm og gentag. Øvelsen kan også laves med håndleddet bøjet den anden retning, så både underarmens over og underside bliver strækket.

Gør jeg øvelsen rigtigt?

Få personlig instruktion i øvelser, som præcist adresserer dine behov, ved at booke en tid hos en behandler, som har erfaring i at instruere i øvelserne. Her kan du også få flere øvelser, som støtter lige netop dine udfordringer med holdning m.m. Du kan også få øvelserne med video og tekstinstruktion både på email og smartphone. Det kræver dog, at du ringer og booker en tid, så behandleren har tid til at undersøge dig og sætte et godt program sammen til dig.

Ring for nærmere info eller book tid på tlf. 33 15 00 66

Book online nu | Solar Plexus

Se vores priser her