velkommen

Balance Disc

Balance disc – Sit-fit Luftpude

Kom i form, mens du sidder

Hvordan den virker

Sit-fit er en oppustelig pude (uden phtalater), som du ganske enkelt placerer på din stol og sidder på. Den har alle de fordele du kender fra en pilates-bold; den styrker holdnings-muskulaturen og medvirker derfor til at bevare en god holdning. Samtidig gør dens lille størrelse at den er mobil og praktisk at bruge.

Længerevarende siddende arbejde har vist sig at resultere i muskelforkortelse, ledstivhed og spændinger i hofte- og rygmuskulatur (især når vi også cykler meget/kører meget i bil). Nederste del af ryggen kan miste det naturlige svaj og medføre stivhed, svaghed og smerte i lænden.

Sekundære problemer kan udvikle sig i skuldre, nakke og arme, typisk af at sidde krummet forover ved skrivebordet. Nakkens svaj kan øges unaturligt af fremskudte skuldre og fremskudt hage, hvilket resulterer i et stærkt tryk på nakkehvirvlerne, samt spændinger i muskulaturen, som kan medføre spændingshovedpine samt smerte/stivhed i skuldre og arme.

Sit-fit Luftpuden fremmer en god ergonomisk holdning og stimulerer vedvarende blide mikro-bevægelser fra sædeknoglerne op til hovedet. På den måde styrkes ryggens holdnings-muskulatur og mobiliteten i bækken og hofteområde vedligeholdes.

Sit-fit Luftpuden har dubber på den ene side og er glat på den anden. Dubberne masserer kroppen og øger blodcirkulation i det område puden er i kontakt med. Det er især effektivt under fødderne, hvor zoneterapipunkterne også stimuleres til gavn for hele kroppen, som bliver mere frisk og afspændt på samme tid. Til at sidde på vil man typisk bruge den glatte side.

Fordele for børn

Puden er også god for børn som et alternativ til en almindelig pude. Den støtter barnet til bedre fokusering og ro, eftersom puden tillader det ’rastløse’ barn at være i bevægelse mens han/hun sidder. Puden er også påvist at være virkningsfuld til børn med ADHD.

Andre fordele og anvendelse

Du kan også bruge puden som balancebræt til at stå på, for at styrke/genoptræne balance og stabilitet i ankler, knæ og hofter, især efter skader på ankel eller fod. 5 minutter stående på Sit-fit svarer til 30 minutters tilsvarende fysisk balancetræning.

Alternativt kan du placere den under dine fødder, hænder eller bagdel når du træner (fx squats, mavebøjninger, armbøjninger osv.), for på den måde at gøre øvelserne mere udfordrende og effektive.

Sådan bruger du puden

Det kan være hårdt at inddrage uvante muskler og at sidde på en ny måde, så brug kun puden, til at sidde på, maksimalt 30 minutter ad gangen, men gerne flere gange i løbet af dagen. I takt med at du opbygger din muskelstyrke kan du langsomt udvide brugen. Vær opmærksom på ikke at læne dig tilbage i din stol og glide af pudens bagkant.

Pris kun 195 kr.

Kan fås hos alle Solar Plexus klinikkerne:
Studiestræde og Kirke Værløse.