velkommen

Skoliose

Skoliose

Skoliose er en kraftig rygskævhed, der oftest viser sig ved en rygsøjle, der er næsten S-formet.

Mange har en lille skævhed i ryggen, men diagnosen skoliose kræver en skoliosevinkel på mere end 10° målt med en særlig målemetode.

Skoliose kan inddeles i to grupper:

  • Strukturel skoliose betyder, at selve rygsøjlen er deform. Det kan komme sekundært til andre sygdomme for eksempel cerebral parese, men i de fleste tilfælde ved man ikke, hvorfor rygsøjlen er deform.
  • Ved ikke-strukturel skoliose er selve rygsøjlen normalt opbygget, men ser skæv ud. Det skyldes ofte, at det ene ben er lidt længere end det andet. Hvis man bøjer sig fremover, forsvinder skævheden i ryggen.

Behandling og udsigt til bedring

Massage kan ikke ændre på den strukturelle skoliose, men det kan være en lindring at få masseret ryggens muskler, og det kan give betydelig forbedring i velværet.

Ved ikke-strukturel skoliose anbefaler vi en tid hos en af vores fysioterapeuter, der kan give en vurdering og gode råd om behandling og øvelser.

Råd og vejledning

Hvis du kan genkende dette symptom, kan du følge vores øvelsesinstruktion over en kort periode på egen hånd. Forsvinder smerterne og ubehaget ikke, skal du søge behandling og instruktion i øvelserne hos en professionel behandler eller evt. gå til egen læge for at få udredt dit symptom.

Øvelser til skoliose

Øvelser kan hjælpe milde former for skoliose, så det afhænger virkelig af, hvor stor deres kurve er. Stræk er godt – for eksempel hængende fra en stang så længe som muligt mv.

Den anden øvelse er at strække og dreje væk fra kurverne. Så hvis du bøjer til venstre i toppen af din krop, strækker du til højre og holder i 30 sekunder. Hvis du drejer til højre (normalt er der elementer af begge, der sker), drejer du til venstre og holder. Det er endnu mere effektivt at arbejde i begge disse stillinger – både til højre og venstre.

Vi tilbyder også rygtræning på Mosedamgaard. Klik her for at få mere info

Gør jeg øvelsen rigtigt?

Få personlig instruktion i øvelser, som præcist adresserer dine behov, ved at booke en tid hos en behandler, som har erfaring i at instruere i øvelserne. Her kan du også få flere øvelser som støtter om lige netop dine udfordringer med holdning m.m., og øvelserne kan gives med video og tekstinstruktion både på email og din smartphone. Det kræver dog, at du ringer og booker en tid, så behandleren har tid til at undersøge dig og sætte et godt program sammen til dig.

Ring for nærmere info eller book tid på tlf. 33 15 00 66

Book online nu | Solar Plexus

Se vores priser her