velkommen

Afklemninger

Afklemning

Afklemning handler normalt om en indeklemt eller presset sene. Mest almindeligt ses dette i skulderen, hvor det føles som en skarp smerte i toppen af skulderleddet. Det er forårsaget af betændte sener i rotator cuff musklerne eller en betændt bursa, altså en inflammeret og irriteret slimsæk.

Det er ofte forkert kropsholdning, som fører til stramning af brystet, øvre skulder og nakkemusklerne. Dette bevirker, at armen sidder forkert i skulderleddet. Symptomerne er smerter ved løft af armen, når den drejes udad eller når armen tages op bag ryggen. Det kan føre til svækkelse af musklerne og flossede sener, hvis den bliver ladt ubehandlet.

Behandling og udsigt til bedring:

Dette er et af de mest almindelige problemer, fysiurgisk massører, psykomotoriske terapeuter, bevægelsespædagoger eller fysioterapeuter ser, og med korrigerende behandling er der en god prognose. Behandlingen omfatter normalt forskellige massageteknikker såsom fascial og aktiv frigørelse. For at mindske inflammation og smerte og øge fleksibiliteten til at re-afbalancere musklerne bruger vi særlige teknikker til at frigøre vævet, som kan være sammenfaldet eller klistret sammen, eller det kan være fyldt med inflammation. Ofte kan bevægemulighederne forbedres allerede efter en behandling. Det er dog også vigtigt at finde frem til, hvad det er, der gør at afklemningen opstod i første omgang. F.eks. ser vi mange få disse symptomer efter mange timers skærmarbejde, hvor armen har måtte være i samme position, og store muskler skal lave præcisionsarbejde og små muskler skal holde fast på armen i timevis – de skal lave ting, de ikke er beregnet til, og det er vældig belastende for skulderen.

Sportstape og bandager kan også anvendes til at støtte resten af skulderen og rette biomekanikken i området i behandlingsperioden. Disse afklemninger kan man ligeledes se i andre led, men vi mødet det rigtig ofte i skulderregionen i Solar Plexus.

Rådgivning og vejledning

Hvil skulderen og undgå smertefulde bevægelser, som ellers bare vil vedligeholde inflammationen. Forsøg ikke at ligge på den ramte side og undgå så vidt muligt at løfte armen op.

Hvis du kan genkende dette symptom, kan du følge vores øvelsesinstruktion over en kort periode på egen hånd. Forsvinder smerterne og ubehaget ikke, skal du søge behandling og instruktion i øvelserne hos en professionel behandler eller evt. gå til egen læge for at få udredt dit symptom.

Øvelser til behandling af afklemning

Stræk hals- og brystmuskler regelmæssigt hver dag.

Hold en vægt i hånden på den ramte side og bøj dig fremad, så din arm hænger direkte ned til gulvet, Det er ofte godt at hvile med den anden hånd på kanten af et bord eller seng til støtte. Du bør have en cirka 90 graders bøjning ved hofterne. Aktivér dine mavemuskler til at beskytte din ryg. Begynd at svinge din arm frem og tilbage, fra side til side og i cirkler. Lad momentum fra vægten bære din arm rundt, så musklerne i din skulder kan være helt afslappede. Dette bør være smertefrit, så gør  kun bevægelsen så stor, som du kan uden smerter. Gør dette i 2-3 minutter dagligt.

Gør jeg øvelsen rigtigt?

Du skal blot stoppe, hvis det gør ondt. I modsat fald vil du vedligeholde inflammationen, og smerten vil fortsætte. Derfor må du gå stille frem.

For en korrekt healing anbefales det at få undervisning af en uddannet professionel behandler, der kan planlægge og guide dit træningsprogram, så du kan blive helt smertefri og få bevægelighed og styrke tilbage i din skulder.

Ring for nærmere info eller book tid på tlf. 33 15 00 66

Book online nu | Solar Plexus

Se vores priser her