velkommen

Kinesiologi

Kinesiologi

Vedvarende smerter og funktionsnedsættelse der ikke kan løses med diverse former for massage, fysioterapi mm., kan ofte løses ved hjælp af kinesiologi.

Kinesiologi benytter sig af meridiansystemet, kendt fra bl.a. akupunktur og zoneterapi. Hovedmetoden i kinesiologien er muskeltest, som bruges til at vurdere om der er ubalancer i kroppens muskler og meridianbaner.

I København:

Book tid i Studiestræde I Solar Plexus

 

 

I Kirke Værløse:

Book tid på Mosedamgaard | Solar Plexus

Hvordan foregår kinesiologi:

Muskeltesten udføres ved at f.eks. armen strækkes ud fra kroppen. Behandleren stiller et spørgsmål og trykker blidt ned på armen. Enten er armen ikke til at rokke eller også giver den efter. Her ser man på om musklerne ”holder” eller ”ikke holder”. Behandleren ser på det samlede billede af kroppens reaktion på de forskellige spørgsmål og vurderer herefter, hvad klienten har behov for.

Når en muskel ”ikke holder” skyldes det oftest, at der er underenergi på den tilhørende meridian. Andre gange kan det skyldes: Stor overenergi, reaktive muskler, mental stress, vandmangel, eller at en af de to hovedmeridianer er ude af balance mm..

Hvis der en overenergi til stede, vil der altid være mindst en underenergi i meridiansystemet. Det er nu kinesiologens opgave, at behandle underenergien, så systemet kan komme i balance.

Effekten af kinesiologi:

Alle kropslige bevægelser foregår ved en sammentrækning og afslapning af to modsatarbejdende muskler. Kroppen har en vis mængde energi til rådighed, så hvis der findes overspændthed i en af disse muskler, vil antagonisten skulle arbejde dobbelt så hårdt og dermed bruge mere energi, for at udføre sin egen opgave/bevægelse. De spændte muskler trykker på blodårer, lymfekar og nervebaner, hvilket belaster kroppen.

Når musklerne opnår en ensformig spænding og bliver bragt i balance, frigives der energi til andre opgaver. Ofte kompensere kroppen, når den er i ubalance og det er derfor ikke uset, at symptomerne kan forandre sig undervejs i forløbet eller at nye problemområder findes.

Nogle oplever bivirkninger ved kinesiologi så som:

  • Mindre energi dage efter behandlingen – for så at opleve mere energi end før behandlingen.
  • Gamle følelser og sindsstemninger kan komme op til overfladen.
  • Ømhed.

Hvem opfandt kinesiologien?

Kinesiologi betyder læren om bevægelse. Det er en fusion af klassisk kinesisk akupunktur og muskeltestning udviklet af en Amerikanske Kiropraktorer George Goodheart tilbage i 1960erne. Han opdagede, at når han hjalp folk med deres rygsmerter, havde det en afsmittende virkning på andre symptomer.

Da han vidste, at hjernen er forbundet med nervebaner til alle muskler og organer, prøvede han at forene denne viden med den østlige viden om meridianer og deres virkning på hjernen og kroppens organer. Han opdagede, at han kunne muskelteste, om meridiansystemet tilførte optimal energi til muskler, organer, nervesystem og dermed også hjernen. Goodheart systematiserede sin viden i Applied Kinesiology.

En anden kiropraktiker John F. Thie fandt systemet så godt, at han videreudviklede det til Touch for Health – krops afbalancering. Siden har en lang række af mennesker bidraget til at videreudvikle kinesiologien til at omfatte: Biokinesiologi, Indlæringskinesiologi, Stress-frigørelse og Transformationskinesiologi.

Ring på 33 15 00 66 for at bestille tid eller:

Book online nu | Solar Plexus

Se vores priser her!