velkommen

Kolik

Kolik

Mavesmerter hos børn kan skyldes mange ting. De kommer oftest på grund af, at der udvikles luft i tarmene eller på grund af forstoppelse. Man ved endnu ikke med sikkerhed, hvad kolik skyldes, og derfor findes der heller ingen egentlig kur.

Et barn med kolik starter med at græde ved ca. 3 – 4 ugers alderen og er utrøstelig i flere timer i træk. Hvis barnet ikke får behandling, der virker, vil det stå på indtil det er ca. tre måneder, hvor det helt af sig selv vil stoppe.

For forældrene er gråden og den lange tid, den står på, dybt frustrerende; man er afmægtig. Man bliver bange for, at der kan være noget helt galt. Stakkels baby, som ikke kan sige, hvad der er galt og bare græder og græder for at få hjælp. Det er trættende, udmattende og det er meget stressende for et nybagt forældrepar ikke at kunne hjælpe deres barn.

Behandling og udsigt til bedring:

I Solar Plexus har vi efterhånden opbygget rigtig gode erfaringer med at afhjælpe kolik.

Vores erfaring er, at kolik ofte skyldes, at moderen har fået penicillin under graviditeten eller lige efter fødslen. Antibiotika ødelægger alle de gode tarmflorabakterier, og skaber dermed ubalance i det i forvejen meget sarte system hos et nyfødt barn. Her kan mælkesyrebakterier, som indtages af den ammende mor, gavne.

Behandling mod kolik

Zoneterapeutisk behandling har rigtig god effekt i op til 80 % af tilfældene. Ofte er barnet kureret efter 3-4 behandlinger af ½ times varighed, og familiefreden er genoprettet.

En anden årsag til uro hos barnet kan være, at der under fødslen er ledbånd eller nakkehvirvler, som har lidt overlast og derfor giver barnet smerter. Her kan kranio-sakral terapi (KST) være en rigtig god og virksom løsning. Både kranio-sakral terapi, akupunktur og zoneterapi er meget blide behandlinger med stor effekt.

Råd og vejledning

Hvis du kan genkende dette symptom, kan du følge vores øvelsesinstruktion over en kort periode på egen hånd. Forsvinder smerterne og ubehaget ikke, skal du søge behandling og instruktion i øvelserne hos en professionel behandler eller evt. gå til egen læge for at få udredt dit symptom.

Øvelser til kolik

Giv dit barn en ‘cykeltur’ med armene og benene og nogle bøj-stræk-øvelser.

Derudover kan du med stor gavn give dit barn babymassage. Oxytocinproduktionen stimulerer barnet til afspænding og ro og har en særlig god effekt på tarmene. Massage på babyer skal altid foregå blidt og ikke i ansigt og på kraniet. Tal med sundhedsplejersken om, hvilke øvelser I kan lave, eller kom og få hjælp af en professional behandler.

Gør jeg øvelsen rigtigt?

Få personlig instruktion i øvelser, som præcist adresserer dine behov, ved at booke en tid hos en behandler, som har erfaring i at instruere i øvelserne. Her kan du også få flere øvelser som støtter om lige netop dine udfordringer med holdning m.m., og øvelserne kan gives med video og tekstinstruktion både på email og din smartphone. Det kræver dog, at du ringer og booker en tid, så behandleren har tid til at undersøge dig og sætte et godt program sammen til dig.

Ring for nærmere info eller book tid på tlf. 33 15 00 66

Book online nu | Solar Plexus

Se vores priser her