velkommen

Diskusprolaps

Diskusprolaps

Mellem alle 33 ryghvirvler ligger der elastiske bruskskiver, som fungerer som støddæmpere og sørger for, at rygsøjlen er bevægelig.

Disse bruskskiver kaldes diskus (disci i flertal). En diskus er formet af et meget stort antal bruskfiberringe, som er placeret omkring hinanden, omtrent som vi kender det fra et løg. Disse bruskringe omslutter en kerne af en geléagtig masse.

Ryggen og herunder disci slides både af aldringsprocessen, men også af forkerte belastninger som gentagne dårlige arbejdsstillinger, fald på ryggen, tunge løft med samtidigt vrid m.m.

Disse belastninger af ryggen kan medføre små brud i bruskfibrene, hvilket gør, at gelékernen kan presses ud og trykke på nerveforbindelserne. Hvis dette sker, har man en diskusprolaps.

Prolapser forekommer ofte i lændehvirvlerne. Symptomerne er stærke smerter startende ved ryghvirvlen, på niveau med prolapsen, som stråler ned i baller og ben.

Sidder prolapsen højere oppe i ryggen kan smerterne stråle ud i arme, hals eller ryg. Smerterne forværres som regel ved bevægelser, der trækker i eller trykker på den pågældende nerve.

I langt de fleste tilfælde (cirka 80 procent), kan man behandle en diskusprolaps uden operation. Ved ændringer i symptomerne bør man altid søge læge.

Hvilke behandlinger anbefaler Solar Plexus mod diskusprolaps?

Vi anbefaler fysioterapi, massage, zoneterapi, akupunktur og Kranio-sakral terapi. Tit anbefales også McKenzie øvelser samt holdningskorrigering, som vi også kan instruere i.

Det er ofte en kombination der virker, men øvelser er en vigtig del af et genoptræningsprogram, som sammen med behandling virker styrkende og forebyggende i forhold til nye skader.

Ring for nærmere info eller book tid på tlf. 33 15 00 66

Book online nu | Solar Plexus

Se vores priser her