velkommen

Musearm

Musearm

En musearm er en skade, der typisk er opstået på grund af ensidigt gentagede belastninger og opstår som regel i forbindelse med meget computerarbejde. Deraf navnet musearm.

Det gentagne slid medfører til sidst kroniske problemer i armen, men vi har gode erfaringer med at behandle og afhjælpe musearm hos Solar Plexus.

Smerterne kan opstå i både nakke, skulder, overarm, albue, underarm, håndled og fingre, og smerterne kan opstå på samme tid eller uafhængigt af hinanden.

Følgende symptomer kan bl.a. være tegn på musearm:

  • Smerter eller stivhed i skulder, albue eller håndled
  • En stikkende eller sovende fornemmelse
  • Træthedsfornemmelse i hånd eller arm
  • Ømhed, der viser sig ved berøring af håndled eller arm

Behandling og udsigt til bedring:

Da en musearm er kendetegnet ved stram eller overbelastet muskulatur, vil dybdemassage og triggerpunktsbehandling være en god ide, da disse former for massage/behandling går dybt i muskulaturen og afspænder musklen. Derudover kan akupunktur også være en mulighed.

Råd og vejledning

Ergonomi

Det er vigtigt at sidde rigtigt, når man arbejder, og det er især vigtigt, hvis man har symptomer på musearm, da en korrekt siddestilling kan være en afhjælpende faktor. Vi har mulighed for at sende en behandler ud til dig eller jer, der kan hjælpe med ergonomien på arbejdspladsen.

Her er en liste over ting, du selv har indvirkning på:

  • Brug en mus, som sidder på tastaturet lige foran dig. Derved slipper du for at bevæge armen, når du skal bruge musen (rollermouse).
  • Hvil altid underarmene på skrivebordet, så håndleddet ikke skal bære armens vægt.
  • Indstil skærmens højde, så du kan sidde med rank ryg og nakke, og dine øjne kan kigge afslappet, let skråt nedad på skærmen.
  • Hvis du har et hæve-/sænke-bord, så brug det!

Hvis du kan genkende disse symptomer, kan du på egen hånd følge vores øvelsesinstruktion over en kortere periode. Forsvinder smerterne og ubehaget ikke, skal du søge behandling og instruktion i øvelserne hos en professionel behandler. Evt. skal du gå til din egen læge for at få udredt dit symptom.

Øvelser til musearm

Strækning af underarmsmusklen:

Stræk armen frem foran dig med håndfladen ned mod gulvet. Læg nu den anden hånd ovenpå håndryggen og pres nedad, så du bøjer håndleddet i en ca. 90 graders vinkel, eller indtil du kan mærke et stræk på underarmens overside. Derefter vender du armen, så håndfladen vender opad. Gentag øvelsen ved at lægge den anden hånd på håndfladen og pres nedad, så du mærker et stræk. Hold strækket i 10 sekunder og gentag flere gange dagligt.

Strækning af skulder og nakke:

Sid med rank ryg. Bøj nu halsen lige til siden, så øret kommer så langt ned mod din skulder som muligt, mens du strækker armen ned langs den modsatte side. Mærk strækket på siden af halsen. Du kan også dreje hovedet i en 45 graders vinkel (hvis du sidder i skrædderstilling, skal din næse pege ned mod dit knæ). Dette vil medføre et stræk i skuldermusklerne. Du kan også sidde i udgangspositionen og bare føre hage mod bryst og mærke strækket i nakken og ned langs ryggen. Alle stræk holdes i 10-12 sekunder og kan gentages efter behov.

Gør jeg øvelsen rigtigt?

Få personlig instruktion i øvelser, som præcist adresserer dine behov, ved at booke en tid hos en behandler, som har erfaring i at instruere i øvelserne. Her kan du også få flere øvelser som støtter om lige netop dine udfordringer med holdning m.m. Du kan få øvelserne på video og tekstinstruktion både på email og din smartphone. Det kræver dog, at du ringer og booker en tid, så behandleren har tid til at undersøge dig og sætte et godt program sammen til dig.

Ring for nærmere info eller book tid på tlf. 33 15 00 66

Book online nu | Solar Plexus

Se vores priser her