velkommen

Ømme muskler i ben

Ømme muskler i ben/lår

Rigtig, rigtig mange lider af ømhed, spændinger, smerter eller ømhed i musklerne i benene fra skade, overforbrug eller udstrålende smerter fra ryggen.

Vi ser hver eneste dag folk kommer med ømme muskler i ben/lår og finder stor lettelse ved brug af massage. Det kan både være noget som er opstået akut efter motion og idræt eller hårdt arbejde. Det kan også være du har haft dårlige arbejdsstillinger eller har siddet for stille for længe og trænger til at komme igang. Der kan være utrolig mange forskellige årsager til hvorfor netop du har ømme muskler i ben og lår. Nogle opdager slet ikke de har ømme muskler i benene, før de får massage på dem.

Behandling og udsigt til bedring

Ømme, trætte muskler kan drage stor nytte af afslappende eller dyb massage, som øger blod og lymfe cirkulation, er med til at mindske smerter og inflammation, og øger fleksibiliteten og mobiliteten af muskler og fascia.

De fleste får en øjeblikkelig fornemmelse af lethed og velbehag efter en massage. Blodet strømmer igen frit og man kan efter kort tids hvile føle at man får energien tilbage. Det er ikke kun den ene time man får massage, hvor lettelsen finder sted. Det er også i flere timer efter hvor man næsten kan være “høj på massagen” og også den positive spiral, alle de gode hormoner, den mentale tilstand sætter igang, afspejler sig resten af uge. Man får simpelthen noget forærende som man kan bruge som springbræt til at få overskud til at gøre andre gode ting for sig selv samt tage de rigtig beslutninger som igen, vil gøre livet lettere i sidste ende.

Råd og vejledning

Hvis du har ømme muskler i benene (eller hvor som helst i kroppen for den sags skyld), så er varme altid en nem behandling i hjemmet. Et varmt brusebad eller varme pude vil straks hjælpe stimulere cirkulation og slappe af dine muskler. Desuden vil udstrækningsøvelser og massage generelt lindre ømme muskler øjeblikkeligt. Ved berøring udløses kroppens egen smertelindrende hormon som får området til at slappe af.

Hvis du kan genkende dette symptom, kan du følge vores øvelsesinstruktion over en kort periode på egen hånd. Forsvinder smerterne og ubehaget ikke, skal du søge behandling og instruktion i øvelserne hos en professionel behandler eller evt. gå til egen læge for at få udredt dit symptom.

Øvelser til ømme muskler i ben/lår

Prøv at forsigtigt flytte dine muskler, enten blot ved bøjning og strækning dine ankler, eller endnu bedre at komme på cyklen i 10 minutters let tryk i pedalerne. Du kan også forsigtigt massere de ømme muskler selv med langsomme æltning bevægelser (ligesom æltning af brød).

Ball-stick (de orange bolde med pigge) kan anvendes som redskab til massage.

Der findes et hav af øvelser til dem som kan søges på nettet, men en særlig dejlig øvelse som giver stor release både til lænd og balder og ben er denne rulle øvelse på lændens korsben.

Formål: afspænding og release til underkrop.

Udgangsstilling: rygliggende med krogstående ben.

Beskrivelse:

Spænd op i maven og rund ryggen ned i gulvet.

Løft herefter bækkenet op fra gulvet ved at lægge vægten ud i benene.

Når der er plads under bækkenet lægger du med den ene hånd bolden ind under korsbenet og sænker bækkenet ned over bolden. Du bestemmer selv hvor meget vægt du vil lægge på bolden. For nogen kan det gøre afsindigt ondt.

Her begynder du så at rulle frem og tilbage over korsbenet. Bevæg dig både fra side til side, men også i cirkler. Masser med bolden på selv korsbenet men også ud i balderne, først til den ene side og derefter til den anden side.

Slut af med at holde bolden lige i midten af korsbenet og lig så meget vægt ned over bolden som du kan klare uden at det giver smerter. Hold positionen der et øjeblik (ca. i 20 sekunder). Løft så bækkenet op ved at ligge vægten ud i benene, ned i gennem fødderne og fjern så bolden med den ene hånd.

Læg herfra en hvirvel ad gangen i madressen. Lig nu bare her og mærk hvordan det føles at have kontakt med underlaget, hvordan det hele summer.

Gør jeg øvelsen rigtigt?

Som ved alle øvelser, er det bedst at få en uddannet professionel hjælp til at give dig en individuel vurdering og program.

Få personlig instruktion i øvelser, som præcist adresserer dine behov, ved at booke en tid hos en behandler, som har erfaring i at instruere i øvelserne. Her kan du også få flere øvelser som støtter om lige netop dine udfordringer med holdning m.m., og øvelserne kan gives med video og tekstinstruktion både på email og din smartphone. Det kræver dog, at du ringer og booker en tid, så behandleren har tid til at undersøge dig og sætte et godt program sammen til dig.

Ring for nærmere info eller book tid på tlf. 33 15 00 66

Book online nu | Solar Plexus

Se vores priser her